Hyra hela huset

Som grupp är ni varmt välkomna till Villa Söderåsen. Vi rekommenderar er då att hyra hela huset och ha det för er själva. Till fest, reunions, bröllop och andra sammankomster.
För dig som arrangör av retreats, företagsevent mm är Villa Söderåsens med dess hemtrevliga och mysiga miljö samt närliggande natur och aktiviteter, ett fint och populärt alternativ till konferensställen och kursgårdar.
Villa Söderåsen har 13 gästrum med 36 bäddar i olika rumskategorier. Toaletter och duschar finns ute i korridorerna. Husets har en rymlig foajé med sammanhängande matrum som också kan möbleras om för era behov. Här finns även en stor trädgård till avslappning och samvaro eller för olika aktiviteter, fest, spel och lek. Ni kan välja att sköta allt själva eller beställa in service och tillägg som frukost-,  catering- och serveringsservering mm. 
Mer information, inspiration och priser hittar du på vår desktop anpassade hemsida. Ni kan alltid kontakta oss för mer information.
Kontakta oss

Hyra hela huset

Information för dig som vill hyra hela huset.

Workshops / Retreats

Yoga, meditation, dans, musik, kör, konst – föreläsningar och kurstillfällen… Välkommen att se möjligheten att mötas i workshops, retreats och läger av olika slag på Villa Söderåsen.
Huset rymmer 13 gästrum med 36 bäddar i olika rumskategorier. Husets har en rymlig foajé med sammanhängande matrum som också kan möbleras om för era behov. Här finns även en stor trädgård för t.ex. utomhusklasser eller informella möten och föreläsningar, men även för lek och samvaro.
I Villa Söderåsens fullt utrustade gästkök kan ni tillsammans laga maten eller väljer ni att beställa in catering från lokala aktörer.
Ni kan välja att sköta allt själva eller att beställa catering och annan service via oss mot en avgift. Ni kan alltid beställa till husets härliga frukost.

Villa Söderåsen har basic presentationsutrustning att låna ut och hyr även ut ljudanläggning, instrument och inspelningsutrustning till er som är intresserade.

Villa Söderåsen lånar ut extra bord och bänkar vid behov (5 bord med 10 tillhörande bänkar. Vid varje set rymms 4 – 6 personer.

Har ni behov av en större sal till er workshop, retreat, kurs, läger eller dyl. så samarbetar vi med byns bygdegård Röstångagården som ligger ca 5 min gångväg från Villa Söderåsen. Röstångagårdens sal är på ca 100 kvm med trägolv, härlig rymd och fin akustik. Hyr ni till Röstångagården finns där även ett storkök och i salen kan det dukas upp för 80 ätande gäster. Röstångagården har bord och stolar för sittningar men även för föreläsnings- & konferensmöjligheter mm.
Välkomna att höra av er till oss för tillgänglighet, priser och ifall ni har några frågor.

Villa Söderåsen har

 • 36 bäddar fördelat på 13 rum.
 • Fräscht, fullt utrustat gästkök
 • Toaletter och duschar finns utanför rummen.
 • Rymlig trädgård med matplatser och möjlighet till yoga, spel, lek…
 • 5 extra bord med 10 tillhörande bänkar. Vid varje set rymms 4 – 6 personer.
 • Möjlighet att nyttja Röstångagårdens stora sal för större sammankomster.

Möten / Företagsevents

Söker företaget ett ställe för informella företagsevents som mindre konferenser, möten, kick-offs, teambuilding, kreativa processer osv. passar Villa Söderåsen och naturen som omringar huset. Ni kan mötas i foajén och matsalen, ute i  trädgården eller kanske längs med en av Nationalparkens inbjudande vandringsleder.

Villa Söderåsen har 13 gästrum med 36 bäddar i olika rumskategorier.
Basic presentationsutrustning finns på plats att låna. Ljudanläggning, inspelningsanordning mm går att hyra.
Ni kan smidigt beställa till fika och Villa Söderåsen frukostbuffé samt catering som vi tar in från lokala aktörer.

Röstånga, nationalparken och närområdet erbjuder aktiviteter som kan passa ert möte, kanske besök och ölprovning i byns microbryggeri eller en outdoor aktivitet som kanot-, dressin- eller ridtur. Som grupp kan ni boka en yogaklass eller välja att måla Mandalas. Ni kan tillsammans lära er att laga True food med vår lokala matkonstnär eller varför inte testa slackline. Via Naturum kan ni boka en guidad tur på Söderåsen till er grupp.

För större möten har vi ett samarbete med byns bygdegård Röstångagården, som har en sal på ca. 100 kvm som går att hyra till. Hyr ni till Röstångagården finns där även ett storkök och i salen kan det dukas upp för 80 sittande gäster. Röstångagården har bord och stolar för fest och sittningar men även för föreläsningar, kurs & konferens.
Välkomna att höra av er till oss för tillgänglighet, priser och ifall ni har några frågor.

 

Villa Söderåsen har

 • 36 bäddar fördelat på 13 rum.
 • Fräscht, fullt utrustat gästkök
 • Toaletter och badrum utanför sovrummen.
 • Rymlig trädgård med möjlighet till aktiviteter.
 • Basic presentationsutrustning; whiteboard, ljudanläggning mm.
 • Flera lokala cateringmöjligheter. Lokalproducerat, ekologiskt och självklart även vegetariskt/vegan. Det finns även möjlighet att få leverans- och serveringspersonal.

Fest

Födelsedagskalas, släktträff, reunion. Jul, nyårsafton, påsk, midsommar. Fira med dina nära och kära och ha huset för er själva ett dygn, en helg, en vecka.… Huset rymmer 13 gästrum med 36  bäddar i olika rumskategorier (tillstånd till 43 övernattande inkl bebisar & ev x-sängar). Duka upp till stor fest i trädgården på sommaren, för ca 35-40 personer inne i Villa Söderåsen. Vi lånar ut extra bord och bänkar vid behov (5 bord med 10 tillhörande bänkar). Vid varje set ryms 4 – 6 personer och kan användas inomhus eller utomhus förutom vid regn. Villa Söderåsens foajé och sammanhängande matrum tar max 50 pers.
Ni kan också välja att hyra till byns bygdegård Röstångagården som vi samarbetar med, som har en fin stor sal för sittningar på 80 personer och ett fullt utrustat storkök.

I Villa Söderåsens fullt utrustade gästkök kan ni tillsammans laga maten, även ute i trädgården där det finns olika slags grillplatser. Vill ni inte laga mat själva, väljer ni att beställa in catering från lokala aktörer.
Ni kan välja att sköta allt själva eller att beställa catering och annan service via oss mot en avgift. Ni kan alltid beställa till husets frukost.

Till festen kan ni bl.a. hyra till ljudanläggning, ljusrigg, mikrofon, elpiano och andra instrument från Villa Söderåsen och vi hjälper gärna till att förmedla kontakt till DJ:s, musiker och andra live artister.
Välkomna att kontakta oss för mer information!

Villa Söderåsen har

 • 36 bäddar fördelat på 13 rum (tillstånd till 43 övernattande inkl bebisar & ev x-sängar).
 • Stort, fullt utrustat gästkök
 • Toaletter och badrum finns utanför rummen.
 • Rymlig trädgård med mat/grillplatser och möjlighet till spel och lek.
 • Möjlighet att nyttja Röstångagårdens stora sal (7 min promenad) för större sammankomster.
 • Flera lokala cateringmöjligheter finns. Lokalproducerat, ekologiskt och självklart även vegetariskt/vegan.
 • DJ- och ljudanläggning, mikrofon, piano och ljusrigg finns att hyra.

Bröllop

Fira er stora dag på Villa Söderåsen. Bjud in nära och kära till vigsel & bröllopsfest i Villa Söderåsen och Söderåsens nationalpark. Fira över dagen eller i dagarna tre.

Sittningar för ca 35 personer är möjligt i husets entrévåning (max 50 personer får vistas inomhus). Ordinarie bord och stolar finns till ca 25 pers men går att utöka med ommöblering och extrabord & bänkar till ca 35 pers. På sommaren kan större sällskap duka upp utomhus i husets stora trädgård med ordinarie utemöbler till drygt 40 pers. Att tänka på, är att Villa Söderåsen gränsar till grannar, så fest utomhus efter kl 22 får flytta in för att inte störa grannar. Villa Söderåsen lånar ut extra bord och bänkar vid behov (5 bord med 10 tillhörande bänkar). Vid varje set ryms 4 – 6 personer och kan användas inomhus eller utomhus förutom vid regn.

Till stora sällskap eller fest med live band, dans osv kan byns bygdegård Röstångagården hyras till, där sittningar för 80 personer är möjlig i gårdens stora härlig sal med trägolv och högt i tak (ca 7min gångväg från Villa Söderåsen). Kontakt Röstångagården: 070-3351518.

Vi hjälper gärna till att förmedla kontakt till lokala cateringfirmor av olika slag. Ni kan välja att sköta allt själva eller att beställa catering och annan service via oss mot en avgift. Ni kan alltid beställa till husets KRAV certifierade frukostbuffé som mestadels är ekologisk.

Till festen kan ni bl.a. hyra till ljudanläggning, ljusrigg, mikrofon, elpiano och andra instrument från Villa Söderåsen och vi hjälper gärna till att förmedla kontakt till DJ:s, musiker och andra live artister.

Låt de närmsta gästerna bo kvar. Villa Söderåsen rymmer 13 gästrum med 36 bäddar i olika rumskategorier (tillstånd till 43 övernattande inkl bebisar & ev x-sängar).

Önskar ni vigsel utomhus så är bryggan vid Odensjön eller den stora eken i Nackarpsdalen ljuvliga platsval, även terassen utanför turistbyrån som vetter mot nationalparkens böljande bokskog. Fråga först om lov från Nationalparken: 0435-442120 eller Röstånga turistinformation:  0435-91353. Möjlighet till vigsel i kyrka eller vigselförrättare via kyrkan, se www.svenskakyrkan.se/kagerod-rostanga

Välkomna att hälsa på oss och känn in ifall detta är stället för er.

 • Rymlig trädgård där ni kan duka upp till fest på sommaren, här finns även utrymme till grill, spel och lek.
 • Stort, fullt utrustat gästkök
 • Möjlighet att hyra till Röstångagårdens stora sal (5 min promenad) för större sällskap.
 • Flera lokala cateringmöjligheter finns. Lokalproducerat, ekologiskt och även vegetariskt.
 • DJ- och ljudanläggning, mikrofon, piano och ljusrigg finns att hyra.
 • 36 bäddar fördelat på 13 rum (toaletter och badrum finns utanför sovrummen).

Information

Möjlighet till vigsel i kyrka eller vigselförrättare via kyrkan
www.svenskakyrkan.se/kagerod-rostanga

Priser & info

Priser och avtal; hyra hela huset

Samtliga priser är inklusive moms, bäddade sängar & handdukar samt avresestädning men exklusive frukost, catering och annan service. Ett ansvarsavtal med bl.a. information om brandskydd och husets riktlinjer skrivs under innan ni hyr huset . (Uppdaterade priser fr.o.m. oktober 2019). Vi hyr inte ut hela huset under påskveckan eller veckan för Kristi himmelsfärdshelgen.

 

Vintersäsong: 1 november tom 31 mars

förutom svenska och danska skollov samt högtidsdagar/helger. För dessa datum gäller samma priser som högsäsong. Med helg menar vi fredag – söndag. (Helg 3 nätter: torsdag – söndag eller fredag – måndag). Vi hyr ut minst två nätter på helger.

 • Helg 2 nätter = 21 000 kr
 • Helg 3 nätter = 26 000 kr
 • Vardag 1 natt =  14 200 kr
 • Extra natt =  4 000 kr

Längre vistelse enligt överenskommelse, kontakta oss via formuläret nedan.

Höst/Vårsäsong: 1 september tom 31 oktober & 1 april tom Midsommar

förutom svenska och danska skollov samt högtidsdagar/helger. För dessa datum gäller samma priser som högsäsong. Under höst/vårsäsong hyr vi ut huset minst två övernattningar på helg. Med helg menar vi fredag – söndag eller lördag – måndag (Helg 3 nätter: torsdag – söndag eller fredag – måndag).

 • Helg 2 nätter = 28 000 kr
 • Helg 3 nätter = 33 000 kr
 • Vardag 1 natt = 15 300 kr
 • Extra natt =  6 000 kr

Längre vistelse enligt överenskommelse, kontakta oss via formuläret nedan.

Sommarsäsong & SV + DK storhelger/lovdagar: Midsommar tom 31 augusti

Under högsäsong samt svenska & danska högtidsdagar/storhelger/lovdagar, hyr vi ut huset minst två övernattningar. Jul- och midsommarhelgen hyr vi ut minst i tre nätter.

 • 2 nätter = 37 000 kr
 • 3 nätter = 50 000 kr
 • 4 nätter = 62 000 kr
 • 5 nätter =  74 000 kr
 • 6 nätter =  86 000 kr
 • 1 vecka =  98 000 kr

Längre vistelse = Pris enligt överenskommelse, kontakta oss via formuläret nedan.

In- & utcheckning

Incheckning sker alltid tidigast kl. 15 på ankomstdagen. Utcheckning sker alltid senast kl. 11 på avresedagen. För tidigare ankomst eller senare utcheckning debiteras en extra natt.

 

Betalning

Vi fakturerar en 20 % ej returbar depositionsavgift då ni bokar huset och resten av summan som ska betalas fem veckor innan ankomstdagen, vartefter det inte går att avboka. Vid senare avboking än fem veckor innan ankomst, debiteras hela summan.

 

Villa Söderåsen har

 • 36 bäddar fördelat på 13 rum (tillstånd till 43 övernattande inkl bebisar & ev x-sängar).
 • Sex dubbelrum varav ett rum med dubbelsäng och balkong, resten har twinbeds (går att ta isär). I två av dubbelrummen ryms extrasäng.
 • Två dubbel/3-bäddsrum med balkong.
 •  Två 3-bäddsrum med plats för extrasäng.
 • Tre rymliga dubblerum/3-bäddsrum/familjerum där familjer upp till 4 personer får plats varav ett har eget badrum.
 • Toaletter och badrum ligger utanför sovrummen.
 • Max 43 personer får övernatta i huset samtidigt.
 • Max 50 personer får vistas inomhus samtidigt.
 • I priserna ingår bäddade sängar, handdukar och badlakan samt avresestädning.
 • Villa Söderåsen lånar ut extra bord och bänkar vid behov (5 bord med 10 tillhörande bänkar. Vid varje set ryms 4 – 6 personer.

Frukost & catering

I Villa Söderåsen finns ett fullt utrustat kök att nyttja för er som vill laga mat själva. I trädgården finns fina grillmöjligheter.
Önskar ni köpa frukost så erbjuder Villa Söderåsen en ljuvlig KRAV certifierad frukostbuffé, vuxen: 125 kr. Barn 0-3 år: gratis. Barn 4-12 år: 65 kr. Mer info här.
Vill ni beställa catering, kan vi på Villa Söderåsen rekommendera och förmedla kontakt till lokala aktörer. Ni kan också betala oss på Villa Söderåsen att beställa och leverera maten. Vi kan också erbjuda service i form av ommöblering, uppdukning av bord och cateringbuffé, diskning mm. till en servicekostnad. Hör av er för offert!


Sängkläder & handdukar

Ingår alltid när ni hyr hela huset. Sängarna är bäddade när ni kommer och handdukar ligger på rummen.

Avresestädning

Städning av hela huset efter er vistelse ingår alltid när ni hyr hela huset. Hyresgäster ska dock alltid källsortera och själva slänga sopor efter sig samt är välkomna att möblera om inomhus och ute i trädgården efter behov, men har skydighet att återställa allt innan avresa. I köket ska allt diskas, torkas och ställas tillbaka innan avresa samt grillar som använts ska rengöras.

Ni som hyr Villa Söderåsen flera nätter och önskar städning under er vistelse eller fler linnepaket, hör av er till oss för städ-under-vistelsen-offert.

Extra Utrustning

Följande utrustning finns att låna/hyra, hör av er för offert.
Projektor 
Whiteboard 
Mikrofoner (Sure SM58 & Sennheiser MD421 2) 
Mikrofonstativ 
Elpiano (Roland RD800 professional stage piano) 
Gitarr
Litet PA  med inbyggd mixer + 12” sub (Schertler JAM 400 + EV Subwoofer) 
Stort PA, 2 18” basar & 12” toppar (Function One) 
Dj mixer (Allen & Heath Xone 92) 
CD Spelare (Pioneer CDJ nexus2) 

Catering & servicemöjligheter

Cateringförslag

Det går fint att själv boka sin catering. Vill ni att cateringen ska ombesörjas av Villa Söderåsen tillkommer en avgift.

TrueFood Skåne

Veganska konstverk
072 – 017 30 43

Sababa Röstånga = Shmuel Goldberg’s catering 

Rawfood, vegetariska och Veganska rätter
072 – 246 42 12

Bjärhus

Delvis gårdsproducerade råvaror i sin cateringbuffé
070 – 147 83 70

Fridhems catering

Närproducerade kalla fat
0418 – 44 60 40

Kontakt

9 + 14 =